Osta Painonnostokengt | Tillskottsbolaget.fi
Ilmainen toimitus yli 50 euro ostoksille
Bonus tuotteet
Pisteit kaikista ostoksistasi
Valuutta currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Ilmainen toimitus yli 50 euro ostoksille Bonus tuotteet Pisteit kaikista ostoksistasi
Luokat

Painonnostokengät

Kännetkö olosi epävakaaksi raskaiden nostojen aikana? Haluatko viedä treenisi seuraavalle tasolle ja maksimoida suorituskykysi? Silloin painonnostokengät saattavat olla juuri sinua varten! Kiitos lyftarskon korotetun kantapään, vakauden ja kestävän materiaalin, ne on suunniteltu erityisesti kestämään raskaita nostoja. Mahdollisuudet siihen, että lisäät painoja, parannat tekniikkaa ja tunnet itsesi vakaammaksi ovat suuret. Toteen totta, ne jotka ovat kokeilleet painonnostokengät, harvoin palaavat tavallisiin kenkiinsä. Hanki omat lyftarskosi meiltä Tillskottsbolaget!

Jrjestlj
Adidas Power Perfect 3, black/white/solar gold
Adidas Power Perfect 3 - äärimmäisen suosittu voimannostokenkä, joka on sek...
€127
Adidas Power Perfect 3, black/white
Adidas Power Perfect 3 - äärimmäisen suosittu voimannostokenkä, joka on sek...
€127

Mikä ovat painonnostokengät?

Painonnostokengät ovat pari kenkiä, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi voimaharjoittelussa ja erityisesti erittäin raskaiden nostojen aikana. Niitä kutsutaan myös painonnostokengiksi tietyissä yhteyksissä, mutta molemmat nimet viittaavat samaan kenkään. Kenkä on muotoiltu erityisellä tavalla ja valmistettu kestävästä materiaalista kestämään raskaita nostoja kerta toisensa jälkeen. Erityistä näissä kengissä on niiden pohjallinen, joka on täysin tasainen ja ilman vaimennusta. Juoksukengän tapauksessa se on muotoiltu täysin eri tavalla ja siinä on erittäin pehmeä, joustava pohjallinen, jossa on korkea vaimennus vaimentamaan askellusta. Koska nämä kengät ovat täysin vailla vaimennusta, voimasi ja painosi tulevat suoraan kehostasi ja painavat suoraan alas lattialle. Jos olisit käyttänyt pari juoksukengätä sen sijaan, kaikki voima olisi mennyt vaimennukseen ja vakaus olisi heikentynyt merkittävästi. Tämän yksinkertaisen syyn vuoksi saattaa olla jopa vaarallista käyttää juoksukengätä, jossa on niin korkea vaimennus raskaiden nostojen aikana.

Ovatko painonnostokengät hyviä?

Hyödyt käyttääkseen paria erityisiä kenkiä, jotka on suunniteltu juuri raskaisiin nostoihin, ovat moninaiset, ja mahdollisuus katua ostoa on hyvin pieni. Alla olemme listanneet joitakin kaikista eduista:

- Korotettu kanta takana:
Yksi suurimmista eduista on kengän korotettu kanta. Syy siihen, että se on hieman korotettu, on saada kantapää hieman ylös ja siten saada parempi kulma. Tämä on erityisen tärkeää raskaiden nostojen yhteydessä, ja ehkä kaikkein eniten kyykkyjen suorittamisessa. Monet (joilla ei ole näitä kenkiä) laittavat pienen painon kantapään alle raskaiden nostojen aikana. Tämä antaa suunnilleen saman kulman, mutta aiheuttaa paljon suuremman vammariskin. Korotettu kantapää luo myös suuren vakauden ja voi auttaa sinua saamaan yhteyden harjoitettavaan lihakseen.

- Kestävä materiaali:
Yksi etu on materiaali, josta se on valmistettu. Todella hyvä versio on valmistettu kestävästä materiaalista, joka kestää raskaita nostoja. Yleisin materiaali vahvalle kengälle on synteettinen nahka, tämä lisää kestävyyttä ja keventää painoa. Sijoittaminen pariin voi olla vaikeaa kukkarolle, mutta jos ostat kunnon version, se on valmistettu kestävästä materiaalista ja suunniteltu kestämään pitkään! Jos harkitset parin ostamista, suosittelemme ehdottomasti tekemään sen.

- Kova pohjallinen:
Toisin kuin juoksukengät tai muut harjoituskengät, niillä on paljon kovempi, jämäkämpi pohjallinen. Pohjallinen on täysin tasainen eikä siinä ole lainkaan vaimennusta. Juoksukengät näyttävät aivan erilaisilta ja niissä on pehmeä, joustava pohjallinen. Koska nämä eivät sisällä vaimennusta, voimasi ja painosi tulevat suoraan kehostasi ja painavat suoraan alas lattialle. Jos olisit käyttänyt pari juoksukengätä sen sijaan, kaikki voima olisi mennyt vaimennukseen ja vakaus olisi heikentynyt merkittävästi. Tämän yksinkertaisen syyn vuoksi saattaa olla jopa vaarallista käyttää juoksukengätä, jossa on niin korkea vaimennus raskaiden nostojen aikana.

Milloin tulisi käyttää painonnostokenkiä?

Paria painonnostokenkiä käytetään raskaiden nostojen aikana, jotta ne vakautuvat ja maksimoidaan. Niitä tulisi käyttää pääasiassa kyykkyihin ja olympialaisiin nostoihin. Virhe, jonka jotkut tekevät, on se, että he eivät vaihda tavalliseen kenkään suoritettuaan raskaan noston, jossa ne ovat välttämättömiä. Tämä on osittain tärkeää, jotta ei altistu huonolle ryhdille, joka eteenpäin nojautuminen aiheuttaa. Mutta myös siksi, että niitä ei tarvita muuhun harjoitteluun kuin raskaisiin nostoihin. Yleistä on myös käyttää niitä esimerkiksi penkkipunnerruksessa, tätä varten luodakseen vakautta ja voidakseen työntää kunnolla jaloilla, kun tankoa työnnetään rinnasta ylöspäin. Tärkeää penkkipunnerruksessa on, kuten kyykkyjenkin yhteydessä, että sinulla on vahva tuki jaloillasi lattiassa, koska vammariski on suuri, jos luistat noston aikana. Käyttämällä paria vahvoja, tasaisia ja hyviä kenkiä jalkasi kiinnittyvät hyvin maahan ja vähennät loukkaantumisriskiäsi.

Minkälaista painonnostokenkää valita?

Ero tavallisen harjoituskengän tai juoksukengän ja painonnostokengän välillä on melko suuri. Ensinnäkin niissä on korotettu kanta, mikä tavallisessa harjoituskengässä ei ole. Niiden pohjallinen on myös paljon vakaampi ja kovempi, eikä siinä ole lainkaan vaimennusta! Ne on suunniteltu kestämään raskaita nostoja, kerta toisensa jälkeen, ilman kulumista. Tavallinen harjoituskengä sen sijaan ei ole suunniteltu kestämään ylimääräisiä raskaita nostoja, ja sen käyttö voi olla jopa vaarallista raskaiden nostojen aikana. Harkitsetko paljon olympialaisia nostoja? Suoritatko paljon kyykkyjä kuntosalilla? Tunnetko, että olet pysähtynyt kehityksessäsi harjoittelussa? Silloin pari on suositeltavaa! Jos taas treenaat pääasiassa juoksemalla, suoritat vain kevyitä nostoja etkä juurikaan harjoittele olympialaisten parissa, silloin se ei ehkä ole sinua varten!

Valinnanvaraa on paljon nykyään ja niiden välillä on joitain eroja. Uusia malleja ilmestyy myös säännöllisesti eri tuotemerkeiltä! Yleistä on, että niissä on kaksi erilaista kiristystapaa; nauhat ja tarranauha, tämä mahdollistaa sen, että voit kiristää ne kunnolla! On suositeltavaa valita malli, jossa on tarranauha, koska se antaa sinulle mahdollisuuden saada todella tiukka istuvuus, mikä tekee harjoittelusta vielä hieman turvallisempaa. Voit myös pitää silmällä niiden materiaalia, sillä päällisen tulisi olla hengittävä materiaali, joka auttaa pitämään jalan viileänä koko harjoitusjakson ajan.

Kuinka painonnostokenkien tulisi istua?

Kun valitset kenkämallin ja koon, on tärkeää varmistaa, että istuvuus on hyvä, tämä on ensisijaisen tärkeää haluamasi vakauden saavuttamiseksi. Ne tulisi istua todella tiukasti, melkein kuin ylimääräinen iho jalan ympärillä. Ne täytyy tietysti olla mukavia eivätkä saa hankautua tai aiheuttaa kipua, mutta tärkeää on muistaa, että ne venyvät hieman ajan myötä, joten on parempi, että ne ovat hieman liian tiukat ostaessasi ne kuin liian löysät.

Useimmissa malleissa, lähes kaikista tuotemerkeistä, suositellaan valitsemaan tavallinen kokosi. Jotkut voivat kuitenkin olla hieman pieniä kokonsa suhteen, kun taas toiset suosittelevat ottamaan yhden koon pienemmän saadaksesi ne istumaan todella tiukasti jalkaan, joten katso mitä suositellaan juuri sille kengälle, jota harkitset.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.fi