K-vitamiinit ovat olleet tunnettuja jo 1930-luvulta lähtien, mutta niitä on pitkään pidetty tarpeellisina vain hyytymisessä, eli veri hyytyy.
K-vitamiini, erityisesti K-2, auttaa ylläpitämään normaalia luuntiheyttä.
Tärkeä syy lisätä K-2 säännöllisesti on se, että toisin kuin muut rasvaliukoiset vitamiinit, K-2 kulutetaan nopeasti.
Näiden mainittujen etujen lisäksi K-2 katsotaan hyväksi lisäksi D-vitamiinille, koska se säätää liiallisten annosten sivuvaikutuksia.
K-vitamiini toimii kofaktorina proteiinien lopullisessa synteesissä muokatulla aminohappojäänteellä, glutamiinihapolla.
Psykiatri Mats Humble, Svenska Sällskapet för Ortomolekylär Medicin -yhdistyksen hallituksen jäsen, Expressen 23.4.2015:
”On hypoteeseja siitä, että K-vitamiinilla olisi merkitystä myös aivojen toiminnoille, sekä tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että K-vitamiinin puute voisi lisätä riskiä dementiaan ... K-vitamiini, erityisesti K2, voi vahvistaa luuta ilman että kehon mineraalitasot nousevat. Se hoitaa niin sanotusti kalsiumin jakautumista ... Se suojaa liiallisten D-vitamiiniannosten sivuvaikutuksilta”.
Ainesosat: mikrokiteinen selluloosa, rasvahappojen magnesiumsuolat, piioksidi, vitamiini K2 (menakinon-7).
Ravintoaineet päiväannosta kohti | 1 kapseli | RI |
Vitamiini K2 | 150 µg | 200% |
* RI = Ravintoarvoviite
Annostus: 1 tabletti päivässä.
HUOM! K-vitamiinin käyttö yhdessä verenohennuslääkkeiden kanssa tulisi tehdä lääkärin ohjeiden mukaan.
Ravintolisä: Ei saa käyttää vaihtoehtona monipuoliselle ruokavaliolle. Yliannostus voi aiheuttaa terveysriskejä. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Säilytä huoneenlämmössä suljetussa pakkauksessa.